The Walk Above the Vineyards -Karınca Devrimi

Keeo4design mimarlık ofisi tarafından yapılan The Walk Above the Vineyards, 2018 yılında Kobylí, Çek Cumhuriyeti'nde yapıldı. En yüksek noktasına 7.6 metre yükselen 334 derecelik dairenin bu şekilde olmasının sebepleri var.



113.5 m² bir alana inşa edilen yapı Kobylí kasabası yakınındaki Kobylí Vrch tepesinde yer alıyor. Bölgenin en yüksek noktasının 334 rakımda olması, dairenin klasik 360 dereceden kopup 334 gibi iddialı bir açıya sahip olmasına ilham olmuş.


"Yürüme"yi tasarlamaya ilham veren şey bu yerdi. Gözlem alanına 334 derece daire rampa ile ulaşılıyor ve bu sizi farkına varmaksızın yerden uzaklaştırıp etrafınızı kaplayan güzelliğin tadını çıkarmanızı sağlıyor. Bu daire hayatı ve Kobylí'nin büyümesini temsil ediyor.                        -Jiří Vojtěšek

19 çelik kolon ile desteklenmiş olan yapıda 130 metre tahta trabzan ve 1000'den fazla tahta kullanılmıştır. %10 gibi farklı bir eğim ile yapılmıştır. 10 km'den daha fazla görüş mesafesi sunmaktadır.



En yüksek noktasına ulaşıldığında ise ziyaretçiler bilgi tabelaları, yer göstergeleri, ve yerleşimin geçmiş ve gelecek eylemlerini aktaran tabelalar bulunmaktadır.
113.5 m² gibi küçük bir alanda barındırdığı tasarımı sayesinde bölgenin tanıtımına ve bir pazar gününüzü farklılaşmasına etkisi çok büyük olan bu yapı, karınca boyuyla bir çok gökdelenin  veremediği etkiyi sağlayabilen bir yapı.







Mimarlık Şirketi: Keeo4design Mimarlık Ofisi
Yıl: 2018

Yer: Kobylí, Çek Cumhuriyeti

Yorumlar

Popüler Yayınlar